<< Sida10

Sida12 >>

 

klart.se

Kalender

 Anten
 25 juni Lördag
 Eva o Ingvar

 Anten
 7 september Onsdag
 Conny

 Anten
 14 september Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 21 september Onsdag
 Conny

 Anten
 28 september Onsdag
 Göran.

 Anten
 5 oktober Onsdag
 Bengt

 Anten
 12 oktober Onsdag
 Conny

 Anten
 19 oktober Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 26 oktober Onsdag
 Conny

 Anten
 2 november Onsdag
 Bengt

 Anten
 9 november Onsdag
 Conny

 Anten
 16 november Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 23 november Onsdag
 Conny

 Anten
 30 november Onsdag
 Conny

 Anten
 7 december Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 14 december Onsdag
 Conny och Lars-Håkan.


Besök nr  671873
idag  13

B  1813758 U  13

-Sida11 -   Större bild

  Conny Brodin blev intresserad av musik tidigt i livet. När han var 9 år ville han börja spela dragspel, men det var för dyrt tyckte hans föräldrar. Då gick han till grannen som hade ett dragspel och där började han lära sig och dragspel är fortfarande hans favoritinstrument, men han spelar också keyboard och saxofon. Conny spelar inte efter noter utan på gehör. Nya texter lär han sig snabbt, efter 4-5 gånger tar han bort texten. Har han då glömt hittar han på en ny text och den som har hört Conny vet att han är jättebra på det. Valsen Bergrosa är en favoritlåt som han spelar ofta och som vi dansare gillar att dansa till. Conny kan inte bara spela goa danslåtar både gammalt och modernt, han kan även dansa, hambo är hans favoritdans och allra roligast är nighambo
  Att Conny gillar Elvis kan väl knappast undgått någon, han spelar ofta Elvis-låtar, gärna potpurrier. "Such a night" har varit  favoritlåt länge och är det fortfarande. Conny har en slips med Elvis på, som han använder vid högtidliga tillfällen. Numera har Conny en hund som heter Buster, den förra hette naturligtvis Elvis. Att hundarna, både den förra och den nuvarande, gillar sin husse och hans musik märks tydligt, hundarna trivs på scenen. Hundarna är inte döva eller hörselskadade och har inte hörselskydd. Förklaringen till att de ser så obesvärade ut av musiken beror på att på scenen, bakom högtalarna, är ljudet inte alls så högt.
  För ca 40 år sedan bildade Conny C-laget tillsammans med tre andra musiker, men nu efter pandemin spelar han mest ensam och det är helt okej, då kan han bestämma själv vad och hur han ska spela. Men klart att det är kul att spela tillsammans med andra också, säger han.
  Conny spelar mest på sina två dragspel, ett av dragspelen väger mindre och det använder han när ryggen gör sig påmind. Dragspel har ökat mycket i popularitet de senaste åren. Dragspelsstämman i Ransäter har betytt jättemycket, många duktiga norrmän har spelat på stämmorna. De flesta dansband har numera dragspelare.
  Tyvärr ser den närmsta framtiden inte så ljus ut för gammaldansen, det blir ytterligare nedgång och sedan kommer förhoppningsvis yngre generationer att börja om, tror Conny, och det ser ut som om Buster håller med husse.Tillbaka