<< Sida13

Sida15 >>

 

klart.se

Kalender

 Anten
 25 juni Lördag
 Eva o Ingvar
Anmälan. Se Antens hemsida, antendansarna.se.
Video:   
 Anten
 7 september Onsdag
 Conny

 Anten
 14 september Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 21 september Onsdag
 Conny

 Anten
 28 september Onsdag
 Göran.

 Anten
 5 oktober Onsdag
 Bengt

 Anten
 12 oktober Onsdag
 Conny

 Anten
 19 oktober Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 26 oktober Onsdag
 Conny

 Anten
 2 november Onsdag
 Bengt

 Anten
 9 november Onsdag
 Conny

 Anten
 16 november Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 23 november Onsdag
 Conny

 Anten
 30 november Onsdag
 Conny

 Anten
 7 december Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 14 december Onsdag
 Conny och Lars-Håkan.


Besök nr  674933
idag  150

B  1819935 U  150

-Sida14 -VÅRA ORKESTRAR.Klicka för större bild.


Charlies.
 - Spelglädje på riktigt är vårt signum då vi har så fantastiskt kul när vi är ute och spelar tillsammans, säger Anders och Ingmar.
De träffades första gången 1987 i Charlies orkester från Alingsås som enbart spelade modernt. 1989 lades orkestern ner och deras vägar skildes men de fortsatte att ha kontakt. Årsskiftet 2007/2008 bildades Rent Drag med Sture som kapellmästare samt Stigge och Anders. Stigge gjorde sin sista spelning i Rent Drag 2013-03-10 och Ingmar ersatte honom och då hade han inte spelat gammaldansmusik tidigare, så det var mycket att lära. Det senaste årsskiftet lämnade Anders och Ingmar för att bilda egen orkester, Charlies. Det här året har de ca 60-70 olika spelningar.
  Anders spelar ibland ensam både till gammaldans och modernt. Hans stora musikintresse väcktes på musiklektionerna i skolan, eleverna fick lära sig sjunga och spela keyboard. Senare lärde han sig också att spela dragspel och saxofon.
 - När det gäller gammaldansmusik har Sture betytt mycket, poängterar Anders. Det är extra roligt att spela traditionell snoa och schottis, fortsätter han. Anders kan dansa grunddanserna i gammaldans men tyvärr blir det alltför sällan tid för någon dans.
  Ingmar spelar saxofon, gitarr och dragspel samt sjunger. Han tycker om att spela och sjunga visor, senast har det blivit mycket låtar av Gunde Johansson. Han reser runt och sjunger samt berättar om denne folkkäte poet 2015 fick han glädjande ta emot Dan Anderssonsällskapets Gunde Johanssonpris. Då bestämde han sig för att spela in en skiva, där även Anders medverkar samt Göran och Tore i Trippix.
 - Vi spelar i huvudsak på gammaldanser, buggtillställningar och motionsdanser. Vår styrka är att vi kompletterar varandra bra genom att vi både sjunger och spelar olika instrument. Det gör musiken varierande och spännande. Vi är också mycket lyhörda för publikens önskemål och kommentarer samtidigt som vi försöker att utveckla musiken och därmed upplevelsen, säger Anders och Ingmar
  De har redan hunnit ge ut en CD-skiva som innehåller både gammaldansmusik och foxtrot.
  Vi gammaldansare ser fram emot att få dansa ofta till dessa två glada och härliga spelmän.
Oktober 2016
Gun-BrittKlicka för större bild.


DUO BLÅ / TRIO BLÅ.
 Dou Blå består av Bengt, dragspel, och Leif, gitarr och sång. Tillsammans med Åke, bas och dragspel, blir de Trio Blå som bildades 1980. Första bokstaven i deras förnamn blir ordet "Blå", där av orkesternamnet.
 Bengt och Leif träffades 1972 för att spela modern dansmusik på en fest. Leif var då med i Tore-Kents orkester där de övriga medlemmarna hade fått förhinder. Leif meddelade arrangören och fick till svar att de kunde ordna en dragspelare och det var Bengt. Spelningen gick bra och de fortsatte att spela tillsammans.
 Både Bengt och Leif växte upp i familjer med mycket musik och där föräldrarna uppmuntrade deras spelande. Bengt började spela dragspel när han var 6 år. 9 år gammal började han i Lisebergs dragspelsorkester, med uppträdande i parken varje söndag under sommarhalvåret och turnèer både i Sverige och Danmark, och där var han med i sju år. När han var 13 år började han spela i Tutti Frutti Boys, Flamingokvintettens föregångare, och där var han med i tre år. Bengt vill ha noter när han spelar, även om han kan spela på gehör. När Leif var 9 år började han med dragspel men hans kusin köpte gitarr och då blev Leif intresserad och började även han spela gitarr. Han spelar på gehör men sångtexterna vill han ha framför sig. Leif tycker om att dansa gammaldans, så det gör han ofta.
 Sedan 20 år tillbaka brukar de spela på dansledarträffarna i Göteborg. Till dessa träffar övar de bl.a. in melodier till specialdanser. Det är Bengt som lär in nya låtar och de två andra faller lätt in och hör hur det ska låta. Åke brukar skoja om att det är fegt att träna. Men eftersom de känner varandra så väl, precis som i ett gammalt äktenskap, så behöver de inte träna så mycket.
Mars 2011.Klicka för större bild.


EVA & INGVAR.
  De träffades i ett folkdanslag för många år sedan och de började då också att spela folkmusik tillsammans. De dansade och spelade även gammaldans. Men det är bara de två, tre sista åren som de har uppträtt. De är gehörsspelare men kan även spela efter noter. Musik från Norge tycker de särskilt bra om.
  Utan tvekan är gammaldans roligast och Anten är ett favoritställe att spela på. Publiken i Anten är bra!
 De har ett annorlunda sound som uppskattas av många. Eva spelar durspel, blockflöjt samt ukulele, båda sjunger och Ingvar spelar dragspel. De leder även dragspelskurser. Dansmusik behöver de inte öva på, men när de ska spela i kyrkor, för pensionärsföreningar eller göra andra uppträdanden övar de mycket. De har gjort några musikprogram med olika teman där de varvar musik med sketcher eller prat. Ett tema är "Så tar jag Dig till brud" och deras sista tema heter "Nils Holgersson" där de spelar musik från olika landskap.
  På midsommardagen förra året spelade de en bröllopsmarsch för det nygifta paret Berit och Ove när de tågade in i danslokalen. De hade hemligen gift sig samma dag, men Eva och Ingvar visste om det. 
   Förra året var Eva och Ingvar med på Örjan Skölds bussresa till dragspelsstämman i Ransäter och i år ska de med igen, både för att spela och för att dansa.
12/1 2011
Bilden är från den 23 juni 2013, midsommardagsdansen i Anten. Dansgästerna välkomnas av Eva och Ingvar som sitter ute och spelar.